Våra aktiviteter


Midsommar

Då samlas vi på klubbholmen. De som kan går ut kvällen före. Man kommer droppande under midsommaraftonen. Om vädret är vackert kan det vara trångt vid bryggorna men då ligger vi utanpå varandra, det fungerar utmärkt. På midsommaraftonen kläs och reses stången runt kl 13 varefter vi dansar, mest vuxna färre barn. Vill Ni vara med och klä stången så försök ta med björkris och blommor ut till ön. Vi plockar inget där. Under dagen är det lekar för barnen samt en gemensam tipspromenad runt ön. Priser delas ut. Till kvällen skruvas de gemensamma långborden upp inför gemensam spisning. Tjo och tjim natten lång. Vid regn sitter vi i vårt fina partytält och har det varmt och gott. På midsommardagen är det gemensamma aktiviteter. Hör av dig till Festkommittén så får du all aktuell information inför midsommarfirandet.

Skoja Cup

Skoja Cup är den första deltävlingen i ÖBK:s klubbmästerskap. Vi samlas vanligtvis kl.9.00 på klubbholmen för skepparmöte. Under skepparmötet presenteras dagens bana och vad som gäller för kappseglingen. Efter att sista båt gått i mål vidtar den sedvanliga prisutdelningen. När alla priser är utdelade brukar några båtar avvika för hemgång eller för att söka annan natthamn. Kvar brukar det finnas en glad skara människor som under kvällen (natten) avhandlar dagens segling och varför det inte blev en annan segrare.

Kräftköret

Kräftköret är den andra deltävlingen i ÖBK-mästerskapet. Samling som vanligt kl. 9.00 på klubbholmen för skepparmöte och genomgång av dagens aktivitet. Efter att sista båt nått mållinjen börjar prisutdelningen för kräftköret. Senare på kvällen skruvas de gemensamma långborden upp inför gemensam kräftskiva. Var och en medtar den mat och dryck som önskas förtäras. Och glöm inte det sedvanliga kuddracet, den inofficiella bordsplacering som sker genom att man själv placerar sin sittdyna där man vill sitta och intill den man vill sitta tillsammans med. Som vanligt avhandlas dagens kappsegling och nya segrare brukar utses.

Höstrusket

Höstrusket, den sista och vanligtvis den avgörande deltävlingen i ÖBK-mästerskapet. Vanligtvis samlas vi kl. 10.00 på i Askvik för skepparmöte och genomgång av dagens segling. Efter målgång är det prisutdelning för Höstrusket och årets KM. Dryck och tilltugg till de som vill ha.

Höstfesten

Senare på kvällen är det gemensam fest i vårt fina klubbhus i Askvik. Som medlem kan du även bjuda in goda vänner till festen.