Corona information 2021-05

CoronaBåtklubben utgår från Folkhälsomyndighetens råd och anvisningar när vi agerar utifrån spridningen av Corona.

Läs informationen i PDF-format -> här.

Klubbens verksamhet

Det har varit oundvikligt att pandemin påverkat båtklubbens verksamhet, och den kommer sannolikt att göra det fortsättningsvis också. Därför gäller klubbens policy gällande pandemin i år också.

Vakthållningen

• Vi kommer att ha vaktgång som vanligt.
• Om du blir det minsta sjuk, stanna hemma! Meddela den andra vakten.
• Om du blir ensam på din vakt går du bara till 24.00 (se vaktinstruktionen) Notera i vaktpärmen.
• Om man är orolig för smitta kan man hålla till i klubbstugan (den är större) istället för vaktstugan, eller vara på varsitt ställe. Rondera alltid tillsammans, av säkerhetsskäl.

Planeringsmöte

Vårens planeringsmöte kommer att genomföras digitalt, med kommittéordförandena. Vilken plattform som kommer att användas och hur det kommer att gå till kommuniceras till de som berörs.

Möte för nya medlemmar

Vårens möte för nya medlemmar genomförs även det digitalt. Hur det skall går till kommuniceras till de som berörs. Har ni som är nya några frågor? Tveka inte att kontakta Paméla. Hennes kontaktuppgifter finns på hemsidan.

Städdag

Eftersom sjösättningen flyttades i sista minuten kommer datumet för städdagen i hamnen och på klubbis också att flyttas från den ursprungliga planen. De nya datumen kommuniceras på hemsidan så fort de är klara.
Det är viktigt att alla tar hand om sitt eget skräp och städar kring sin egen båts uppläggningsplats.

Vårrustning

Om du är sjuk, stanna hemma! Vårrusta gärna på vardagar, om du är ledig, då det är mindre folk på klubben än på helger. Håll avståndet till din båtgranne och fika utomhus.
Om du blir sjuk ta gärna hjälp av någon. Om du inte hinner vårrusta i tid – anmäl till Conny Ohlson så vi kan flytta undan din båt.

Sjösättning

Sjösättningsdagar är 25/4 och 9/5. Vi bemannar de funktioner som behövs, så att våra äldre medlemmar och de som känner att de tillhör riskgrupperna ”entledigas”, och bara behöver transportera sin båt till bryggan.
Vid sjukdom – stanna hemma, och anmäl till Conny. Avtäck gärna båten i god tid. Det gör det enklare, att flytta din båt, om du blir sjuk och inte kan komma till sjösättningen.

Det är kristider. Det är viktigare än någonsin att vi hjälper varandra.
/Styrelsen för Österhaninge Båtklubb